Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ιερή Φλόγα ξεκινά το ταξίδι της



Μέρα γιορτής η ερχόμενη Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου για το Νομό Ηλείας καθώς για μια ακόμα φορά θα βρεθεί  στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, με αφορμή την αφή της Φλόγας για τους ΧΧΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.  
Η τελετή της Αφής της Ιερής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην Ιερή Άλτη και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι, με πρώτη στάση την Αρχαία Ήλιδα, διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την Αρχαιότητα, όπου ο Δήμος έχει ετοιμάσει μια λιτή τελετή. Στο βωμό της Αρχαίας Ήλιδας τη φλόγα θα ανάψει ο διακεκριμένος αθλητής του «Κοροίβου», Παναγιώτης Μάντης.
Η Φλόγα θα περάσει και από κεντρικές οδούς της έδρας του Δήμου Ήλιδας, μέσα από τα χέρια γνωστών αθλητών του «Κοροίβου», του αθλητικού Συλλόγου της πόλης.
Συνολικά,  η Λαμπαδηδρομία θα διανύσει περίπου 2.000 χιλιόμετρα, 33 πόλεις και θα περάσει από τα χέρια 250 λαμπαδηδρόμων μέχρι να φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και θα παραδοθεί στην αποστολή της  διοργανώτριας χώρας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου